CERED 2019


UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIȘOARA

Facultatea de Sociologie și Psihologie, Departamentul de Științe ale Educației, Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic, Centrul de Dezvoltare Academică
în colaborare cu
Universitatea din Bucureşti, Universitatea „A.I. Cuza” Iaşi, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca,
Institutul de Științe ale Educației, Asociația Română de Cercetare Educațională

organizează a VI-a ediție

Conferința Națională de Cercetare în Educație – CERED 2019
CERCETARE ÎN SPAȚIUL EDUCAŢIONAL EUROPEAN

Timișoara, 17-18 iulie 2019
Universitatea de Vest din Timișoara, Blvd. Vasile Pârvan, nr. 4

În perioada 17-18 iulie 2019 va alea loc în Timișoara cea de-a VI-a ediție a Conferinței Naționale de Cercetare în Educație, cu tema CERCETARE ÎN SPAȚIUL EDUCAȚIONAL EUROPEAN. Aceasta va fi urmată de Conferința Internațională PEREV- L’identité européenne en question, ce se va derula în perioada 18-19 iulie 2019.

Ediția din acest an a Conferinței Naționale își propune să dezbată despre modalitățile prin care cercetarea educațională din România poate deveni mai vizibilă și mai ancorată în cercetarea educațională care se realizează la nivel european, pentru a deveni membri ai consorțiilor, parteneriatelor și rețelelor europene și internaționale de cercetare. Sunt acceptate, cu prioritate, comunicări din această arie tematică. Dar sunt acceptate pentru a fi susținute în cadrul conferinței comunicări care arată rezultate ale unor cercetări deja realizate, cercetări care să devină mai vizibile, pe această cale.

CERED este un eveniment anual ce reunește teoreticieni și practicieni în domeniul cercetării educaționale, reprezentând un cadru de reflecție, de împărtășire a preocupărilor de cercetare și a rezultatelor cercetării educaționale, pentru promovarea cercetării științifice în domeniul științelor educației.

La fiecare nouă ediție a CERED se urmărește dezvoltarea comunității de cercetare educațională din România și întărirea vizibilității activităților și produselor de cercetare, în context național și internațional. Evenimentul se desfășoară sub egida Asociației Române de Cercetare în Educație (ARCE), asociație profesional-științifică membră a European Educational Research Association (EERA).

Lucrările acceptate, în urma procesului de evaluare colegială, pentru a fi prezentate la conferință vor fi reunite într-un volum al conferinței ce se va publica la o editură de prestigiu internațional, în limba engleză, dacă vor avea legătură cu tema conferinței PEREV. Deopotrivă, lucrările pot fi publicate și în Revista de Științe ale educației sau într-un volum online al conferinței, în limba română, volum apărut la Editura Universității de Vest din Timișoara.

Participanți: La această conferință pot participa reprezentanți ai mediului academic, cercetători, experți și practicieni interesați de domeniul cercetării în educație. Participarea, masa și cazarea sunt gratuite, cheltuielile de transport sunt suportate de participanți.

Locație: Deschiderea și activitățile principale vor avea loc în cadrul Universității de Vest din Timișoara, Blvd. Vasile Pârvan, nr 4, la Facultatea de Sociologie și Psihologie.

Înscriere:

Cadre didactice universitare

Dacă aveți rezultate de cercetare pe care doriți să le prezentați pentru diseminare sau extinderea cercetării realizate și în alte zone ale țării, puteți face propuneri în secțiunea ”Simpozioane” din agendei conferinței. Dacă aveți propuneri de teme de cercetare pe care doriți să le realizați în parteneriat cu alți colegi, concepte de cercetare de rafinat în echipe lărgite, interuniversitare, puteți înscrie propunerea la secțiunea ”Workshop-uri” din agenda conferinței. Pentru detalii suplimentare privind formatul, vă rugăm consultați secțiunea Înscriere.

Tineri cercetători

Condiții propuneri: vă rugăm consultați formatul prezentărilor disponibil pe website la secțiunea Înscriere.

Cui se adresează: doctoranzi, doctori în științele educației, masteranzi în ultimul an de studiu, studenți, practicieni.